Venemaa ei anna välja Miloševići leske ja poega

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled ja Slobodan Miloševići foto tema pere kalmul.
Lilled ja Slobodan Miloševići foto tema pere kalmul. Foto: Scnapix

Venemaal elavaid Serbia ja Jugoslaavia kommunistist ekspresidendi Slobodan Miloševići leske ja poega ei anta välja Serbia võimudele, teatas Serbia peaprokurör täna.

«Tundub, et Venemaa langetas lõpliku otsuse pakkuda Slobodan Miloševići perele varjupaika,» ütles möödunud nädalal Moskvat külastnaud Serbia peaprokurör Zagorka Dolovac Serbia päevalehele Blic, vahendas uudisteagentuur AFP.

69-aastane Mirjana Marković ja tema poeg Marko Milošević lahkusid Serbiast 2003. aastal Venemaale, mille võimud pakkusid neile poliitilist asüüli. Kodumaal on Markovićile aga esitatud süüdistus võimu kuritarvitamises ning teda kahtlustatakse ka endise Serbia presidendi Ivan Stambolići mõrvas 2000. aastal.

2007. aastal kuulutasid Serbia ametivõimud Miloševići ja tema salakaubanduses kahtlustatava poja aga rahvusvaheliselt tagaotsitavaks. Venemaa pole neid aga Serbia võimudele välja andnud.

Inimsusevastastes- ja sõjakuritegudes süüdistatud Slobodan Milošević suri  2006. aastal oma vangikongis vahetult enne tema üle peetud kohtuprotsessi lõppu. Kohus 64-aastaselt surnud mehe üle vältas viis aastat..

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles