Sri Lanka leevendab majanduse päästmiseks koroonapiiranguid

BNS
Copy
Sri Lankal koroonaviiruse diagnoosi saanud hiina turist sai enne haiglast välja saamist otsmikule suudluse terviseminister Pavithra Wanniarachchilt.
Sri Lankal koroonaviiruse diagnoosi saanud hiina turist sai enne haiglast välja saamist otsmikule suudluse terviseminister Pavithra Wanniarachchilt. Foto: LAKRUWAN WANNIARACHCHI/AFP/Scanpix

Sri Lanka võimud tühistavad mitmes piirkonnas koroonapandeemia tõttu kehtestatud liikumiskeelu, öeldes, et inimesed peavad hoolitsema ise selle eest, et nad ei nakatuks.

Covid-19 rakkerühma juht armeekomandör Shavendra Silva ütles, et president Gotabaya Rajapaksa soovib Sri Lanka Lääneprovintsis ja veel mõnes piirkonnas kehtestatud 10-päevase liikumiskeelu tühistamist esmaspäevast alates.

Riigi majandus ei tule pikema sulgemisega toime, eriti ränga hoobi annab see palgatöötajatele ja väikeettevõtetele, ütles Silva.

«Riik peab liikuma edasi ning vastutama peate teie, rahvas,» ütles Silva srilankalastele.

Sri Lankas on vallandunud teine koroonalaine, suured nakkuskolded on avastatud ühes tekstiilivabrikus ja riigi suurimal kalahulgimüügiturul.

Rohkem kui 21 miljoni elanikuga Sri Lankal on ametlikult tuvastatud kokku 12 187 koroonanakkuse juhtu ja surnud on 24 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles