USA loodab alustada koroonavastase vaktsineerimisega detsembri algul

Copy
Töötaja USA firma Moderna laboris. Foto on illustratiivne.
Töötaja USA firma Moderna laboris. Foto on illustratiivne. Foto: Reuters / Scanpix

USA loodab alustada koroonavastase vaktsineerimise programmiga juba detsembri alguses, ütles pühapäeval valitsuse koroonarakkerühma juht.

«Meie plaan on suuta toimetada vaktsiinid vaktsineerimispaikadesse 24 tunni jooksul» pärast seda, kui USA toidu- ja ravimiamet (FDA) on selleks heakskiidu andnud, ütles Moncef Slaoui uudistekanalile CNN.

Ta lisas, et loodab vaktsineerimise algust 11. või 12. detsembril.

FDA vaktsiininõunikud kohtuvad 10. detsembril, et arutada heakskiidu andmist vaktsiinidele, mis Pfizeri ja Moderna sõnul on vähemalt 95 protsenti tõhusad.

Maailmas on koroonaviirusega nakatunud üle 58 miljoni inimese, COVID-19 tagajärjel on surnud ligi 1,4 miljonit.

Slaoui hinnangul jõutakse detsembris üle kogu USA vaktsineerida umbes 20 miljonit inimest ning sealt edasi 30 miljonit inimest kuus.

Ta ütles, et maiks peaks olema vaktsineeritud umbes 70 protsenti elanikkonnast ning sellega loodetavasti saavutatakse karjaimmuunsus ja inimesed võivad naasta igapäevase elu juurde.

Slaoui avaldas samas lootust, et inimeste negatiivne suhtumine koroonavaktsiini ja vaktsineerimisse väheneb ning heakskiit kasvab.

Hiljutises küsitluses ütles neli ameeriklast kümnest, et nad ei taha koroonavaktsiini. Septembris vastas selliselt viis inimest kümnest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles