Biden tegi teatavaks oma valikud mitme kõrge ametikoha täitmiseks (2)

Copy
Virtuaalkohtumine, 23. november.
Virtuaalkohtumine, 23. november. Foto: Chandan Khanna/AFP/Scanpix Baltics

USA presidendiks valitud Joe Biden tegi esmaspäeval teatavaks valikud oma administratsiooni mitme kõrge ametikoha täitmiseks.

Ta valis endise välisministri John Kerry juhtima ametisseastuva administratsiooni jõupingutusi võitluses kliimamuutusega.

Rahandusministri kandidaadiks nimetab ta keskpanga eksjuhi Janet Yelleni. Senati heakskiidu korral saab 74-aastasest Yellenist esimene USA rahandusministriks saanud naine. Yellen töötas aastatel 2014–2018 USA keskpanga juhina. Väljaande The Wall Street Journali andmetel on Yellen muu hulgas öelnud, et toetaks süsinikdioksiidimakse, kui oleks rahandusminister. Lisaks on Yellen nõudnud pankade rangemat järelevalvet alates 2008. aasta finantskriisist.

Siseriikliku julgeoleku ministeeriumi juhiks valis Biden Kuuba päritolu juristi Alejandro Mayorkase.

Välisministri kohale määras Biden veterandiplomaadi Antony Blinkeni.

Riikliku luure direktoriks valis Biden endise Luure Keskagentuuri (CIA) asejuhi Avril Hainesi.

Kõik Bideni valikud on president Barack Obama administratsiooni veteranid ja väga kogenud oma valdkonnas. «Meil ei ole aega kaotada, mis puutub meie riiklikku julgeolekut ja välispoliitikat,» ütles Biden avalduses. «Need isikud on võrdselt kogenud ja kriisis testitud nagu nad on ka innovaatilised ja loomingulised.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles