Argentinas laseb president end esimesena Sputnik V-ga vaktsineerida

BNS
Copy
Alberto Fernandez
Alberto Fernandez Foto: Agustin Marcarian / REUTERS

Argentina president Alberto Fernandez ütles neljapäeval, et ta laseb end esimesena Vene koroonavaktsiiniga Sputnik V vaktsineerida, et hajutada inimeste kartusi.

«Mina olen esimene, keda vaktsineeritakse, nii et keegi ei pea kartma,» ütles Fernandez Buenos Aireses pressikonverentsil, kus ta teatas, et Venemaalt ostetakse piisav kogus vaktsiini 10 miljoni inimese jaoks.

President püüdis leevendada kartusi massilise vaktsineerimise, eriti aga Vene vaktsiini suhtes. Ta rõhutas, et saab vaktsiini pärast seda, kui Argentina riiklik ravimi-, toidu- ja meditsiinitehnoloogia amet sellele heakskiidu annab. «Meil saab olema piisavalt doose 10 miljoni argentiinlase vaktsineerimiseks,» ütles Fernandez.

Esimene saadetis, 600 000 doosi, kasutatakse 300 000 inimese vaktsineerimiseks - kaks doosi inimese kohta - veel enne aasta lõppu, lisas ta. Jaanuaris saadakse vaktsiin veel viie miljoni inimese jaoks ning ülejäänud kogus saabub veebruaris, ütles president.

Sputnik V vaktsiini väljatöötajate sõnul on see 95 protsenti efektiivne. Samas ei ole Venemaal veel jõutud lõpule kolmanda ja viimase etapi katsetustega, mis hõlmab umbes 40 000 vabatahtlikku.

Argentinas on koroonadiagnoosi saanud rohkem kui 1,5 miljonit inimest. Covid-19 surmade arv kerkis sel nädalal üle 40 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles