Torm Bella jättis Prantsusmaal elektrita tuhandeid majapidamisi

Copy
Torm Ateenas.
Torm Ateenas. Foto: Giorgos Kontarinis via www.imago-images.de/imago images/ANE Edition

Prantsusmaa põhjaosa räsinud torm Bella tõi endaga kaasa paduvihmad ja marutuule, mis jättis elektrita tuhanded majapidamised ning põhjustas tõsiseid häireid lennuliikluses.

Bretagne'i ja Normandia piirkonnas registreeriti elektrikatkestusi umbes 12 000 ja Calais' piirkonnas 6000 majapidamises. Energiafirma Enedis hinnangul suudetakse pühapäeva õhtuks normaalne elektrivarustus taastada.

Üle kolmandiku Prantsusmaa suurimalt, Pariisist põhjas asuvat Charles de Gaulle'i lennuväljalt lähtuvaid lende hilines tormi tõttu keskmiselt 50 minutit, teatas lennuvälja operaator. 

Kolm sellele lennuväljale suunduvat lendu juhiti ümber pealinnast lõunas asuvale Orly lennuväljale. Üks Aerofloti lend maandus Amsterdamis ja Luksemburgist startinud lennuk suunati tagasi.

Tuuled ja vihmad raugesid mõnes piirkonnas hiliseks pärastlõunaks, kuid esmaspäevaks prognoositakse ränki vihmasadusid riigi lõunaossa.

Sarnaste probleemidega tuli silmitsi seista ka Inglismaa lõunaosas, kus Wighti saarel registreeriti ööl vastu pühapäeva üle 170 kilomeetri tunnis küündinud tuuleiile. 

Ajutisi elektrikatkestusi oli Walesis umbes 20 000 majapidamises ja raudteel oli viivitusi ka liinile langenud puude tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles