Putin nimetas Praha süüdistusi absurdseteks (1)

Copy
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin/AP/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin lükkas esmaspäeval absurdsetena  tagasi Praha süüdistused Moskva vastu seoses 2014. aasta relvalao plahvatusega.

«Telefonikõnes Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroniga kommenteeris Putin Venemaa ja Tšehhi suhete hetkeseisu ning rõhutas Praha poolt Moskvale esitatud süüdistuste ja meetmete absurdset olemust,» edastati Kremli avalduses.

Välisminister Sergei Lavrov on kutsunud omalt poolt Euroopa Liitu üles astuma samme mõne oma ametniku ilmselgelt segaduste ja emotsionaalselt värvikate väljaütlemistega seoses.

Tšehhi valitsus süüdistas 17. aprillil Vene sõjaväeluuret raskemoonalaos toimunud plahvatuse korraldamises ja saatis välja 18 Vene diplomaati.

Nelja Visegrádi riigi Tšehhi, Ungari, Poola ja Slovakkia peaminister mõistsid esmaspäeval hukka Venemaa agressiooni seoses 2014. aastal Tšehhi territooriumil toimunud ja kaks inimelu nõudnud plahvatusega. Eesti, Läti, Leedu, Rumeenia ja Slovakkia järgisid Tšehhi Vabariigi üleskutset EL-i ja NATO riikidele ning saatsid solidaarsust väljendades samuti Vene diplomaate välja. 

Venemaa vastus Leedule, Lätile ja Eestile Vene diplomaatide väljasaatmise eest tuleb kiire ja proportsionaalne, kinnitas reedel riigiduuma väliskomisjoni esimees Leonid Slutski.

«Ma olen kindel, et Venemaa vastab Leedule, Lätile ja Eestile kiirelt ja proportsionaalselt,» ütles Slutski ajakirjanikele. 

Ta kinnitas, et Vene diplomaatide väljasaatmine on samm, mis teeb suhted keerulisemaks. Parlamendiliige lisas, et Venemaa suhted kolme riigiga ei saagi enam hullemaks minna. 

Samuti leidis Slutski, et Vene diplomaatide väljasaatmist Euroopa riikidest saab siduda ebaõnnestunud riigipöördekatsega Valgevenes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles