EL kutsus üles vägivalla viivitamatule peatamisele Lähis-Idas

Copy
Josep Borrell.
Josep Borrell. Foto: OLIVIER MATTHYS / POOL/EPA

Euroopa Liidu (EL) välispoliitikajuht Josep Borrell kutsus kolmapäeval üles vägivalla viivitamatule peatamisele Iisraeli ja palestiinlaste vahel, et vältida tsiviilelanikke mõjutavat veelgi laialdasemat konflikti.

«EL on hämmingus ja vapustatud tsiviilisikute surmade ja vigastuste, sealhulgas laste, suure hulga pärast,» ütles Borrell ametlikus avalduses.

«Kõik jõupingutused peaksid olema suunatud tsiviilohvrite vältimisele ja pingete leevendamisele,» lisas Borrell.

«Iisraeli ja okupeeritud Palestiina territooriumi vahelise konflikti tõsine ägenemine, sealhulgas vägivalla suurenemine Gazas ja selle ümbruses, peab lõppema,» toonitas ühenduse välispoliitikajuht.

«Lubamatu rakettide tulistamise Hamasi ja teiste relvarühmituste poolt Iisraeli tsiviilisikute pihta on vastuvõetamatu. Iisraelil on õigustatud vajadus kaitsta oma kodanikke,» jätkas Borrell.

«Reageerimine peab siiski olema proportsionaalne,» lõpetas välispoliitikajuht.

Iisraeli on alates vaenutegevuse algusest Gaza sektorist tulistatud umbes 1500 raketti, teatas neljapäeval juudiriigi armee.

Iisraeli armee teatas kolmapäeva varahommikul, et alates esmaspäeva õhtust on Gazast välja lastud 1000 raketti, kuid neljapäeva varahommikuks oli see arv tõusnud 500 võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles