Leedu-Valgevene piiritõkke ehitus takerdus okastraadi nappuse tõttu (5)

BNS
Copy
Leedu sõjaväelased rajavad Valgevene piirile okastraattõket.
Leedu sõjaväelased rajavad Valgevene piirile okastraattõket. Foto: JANIS LAIZANS / REUTERS / SCANPIX

Piiritõkke rajamine Leedu-Valgevene piirile viibib okastraadi nappuse tõttu, ütles asesiseminister Arnoldas Abramavičius.

Leedu on palunud juba selles küsimuses välisriikide abi, ütles ta.

Leedu kaitseminister Arvydas Anušauskas kirjutas reedel Facebookis, et praeguseks on armee varustusest kasutatud ära 4,5 kilomeetri ulatuses Concertina okastraati ning et täiendavaid varusid oodatakse teistelt riikidelt.

Abramavičius kinnitas hiljem kaitseministri sõnu.

«Concertina paigaldamiseks on meil eelkõige tarvis seda omada. Selles on küsimus. Me otsime seda nüüd erinevates riikides, kes võiksid seda müügiks pakkuda. Seda Leedus ei toodeta, see tähendab, et seda ei saa Leedus sellise diameetri ulatuses toota. Lähim riik on Poola, kuid Poola on ise tellinud tootmist enda piiri jaoks,» ütles Abramavičius.

Sealjuures peetakse okastraadi ostmiseks läbirääkimisi Taani ja Sloveeniaga ning otsitakse võimalust saada seda annetusena.

Leedu hakkas okastraati oma piirile Valgevenega paigutama kahe nädala eest pärast suurel arvul migrantide saabumist üle piiri. Kokku tahetakse ehitada tõke 550 kilomeetri pikkuse piirilõigu ulatuses. Hiljem kavatsetakse ehitada kõrgem tara, mille hinnaks peetakse umbes 41 miljonit eurot.

Leedu piirivalve teatas kahe nädalal eest, et okastraataed paigaldatakse mitme kuu jooksul.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles