Iisraeli peaminister külastab üle 10 aasta taas Egiptust

Copy
Iisraeli peaminister Naftali Bennett.
Iisraeli peaminister Naftali Bennett. Foto: Sebastian Scheiner / AFP / Scanpix

Iisraeli peaminister Naftali Bennett külastab esmaspäeval Egiptust, ta on esimene juudiriigi valitsusjuht, kes teeb seda alates 2011. aastast, teatas Egiptuse presidendikantselei.

President Abdel Fattah al-Sisi ja Bennett arutavad Sharm el-Sheikhis Lähis-Ida rahuprotsessi elavdamise võimalusi iisraellaste ja palestiinlaste vahel, ütles Egiptuse riigipea kõneisik Bassam Radi avalduses.

Egiptus oli 1979. aastal esimene Araabia riik, mis sõlmis Iisraeliga rahuleppe.

Tänavu mais mängis Kairo tähtsat vahendaja rolli relvarahu saavutamiseks Iisraeli ja Gaza sektoris võimul oleva Hamasi vahel pärast 11 päeva kestnud ägedaid lahinguid.

Egiptus võtab sageli vastu Hamasi ja ka selle poliitilise rivaali Palestiina Omavalitsuse juhte, hoides samal ajal tugevaid diplomaatilisi, julgeoleku- ja majandussidemeid Iisraeliga.

Bennett külastab Egiptust 10 päeva pärast seda, kui Kairos pidas al-Sisiga kõnelusi Palestiina Omavalitsuse juht Mahmud Abbas.

Egiptuse presidendi ja Iisraeli peaministri viimane kohtumine leidis aset 2011. aasta jaanuaris, kui Hosni Mubarak võttis vastu Benjamin Netanyahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles