Putini idee: lühendada nääre, pikendada maipühi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nääriehetes Moskva
Nääriehetes Moskva Foto: SCANPIX

Vene presidendiks kandideeriv Vladimir Putin pakkus välja idee lühendada nääripühi ja pikendada maipühi.

Venemaalased peavad nääre kümme päeva, vahendas RIA Novosti. Teen ettepaneku piirata kõiki neid nääri- ja jõulupühi täpselt 7. jaanuariga ehk jõuludega ja need, mis sellest üle jäävad, kanda näiteks maisse, rääkis ta.

Putin pakus idee välja täna Venemaa töösturite ja ettevõtjate liidu kongressil.

Esmakordselt tähistati Venemaal pikki nääre 2005. aastal. Ametlikult kestavad need viis päeva, kuid õigeusklike jõulude tõttu, mida tähistatakse 7. jaanuaril ja mis on ka vaba päev, venivad need 10-päevaseks.

Riigiduuma kinnitas 2009. aasta lõpus, et nääride ja jõulude tähistamine praegusel moel kehtib vähemalt 2012. aastani.

Ettepanekuid lühendada nääre ja pikendada maipühi ilmub meediasse regulaarselt. Selle pooldajad põhjendavad ideed sellega, et nääride ajal puhkavad venemaalased liiga palju ja kevadel, kui ilmad on soojemad, liiga vähe.

Presidendiks kandideeriv Vladimir Žirinovski (Vene Liberaaldemokraatlik Partei) tegi riigiduuma kuuenda koosseisu saadikutele nääride lühendamise ettepaneku 13. jaanuaril. Žirinovski arvates oleks sellise otsuse vastuvõtmine kodanike jaoks parim uusaastakingitus, kuna «miljardid rublad ja tervis jäävad alles».

Venemaalased valivad presidenti 4. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles