Džiojeva viidi reanimatsioonist tavapalatisse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alla Džiojeva
Alla Džiojeva Foto: SCANPIX

Separatistliku Lõuna-Osseetia presidendiks pürginud Alla Džiojeva, kes möödunud nädalal toimetati haigla reanimatsiooni osakonda, viidi üle tavapalatisse.

Haigla peaarst Mairbeg Kokojev ütles RIA Novostile, et Džiojeva seisund näitab paranemise märke, kuid patsient vajab intensiivset ravi hüpertoonilise kriisi ületamiseks.

Varem oli teatatud, et Džiojeva sattus haiglasse insuldi tõttu. Võimude väitel hakkas naisel paha hüpertoonilise kriisi tõttu ja seda väidet kinnitati hiljem haiglast.

Džiojeva sattus haiglasse 9. veebruaril, kui tema valimisstaapi ilmusid jõustruktuuride relvastatud esindajad, kes püüdsid teda vägisi ülekuulamisele toimetada.

Endise presidendikandidaadi kaastöölised kinnitasid, et eriüksuslased lõid naisele püssipäraga pähe ja selga. Võimud lükkasid need väited tagasi. Ka haiglast kinnitati, et patsiendil väliseid traumasid pole.

Peaprokuratuuri versiooni järgi «hakkas Džiojeval halb uurijatega vestlemise ajal». Ametist täpsustati, et opositsionäär on tunnistajaks võimu haaramise katset puudutavas kriminaalasjas, mis on seotud opositsiooni väljaastumistega Tshinvalis eelmise aasta lõpus.

Džiojeva kandideeris Lõuna-Osseetia presidendiks novembris 2011. Teises voorus võitis ta vastaskandidaati Anatoli Bibilovit, keda toetas ka Venemaa juhtkond. Vaatamata võidule Džiojeva juhiks ei saanud, sest tulemused tühistati Bibilovi toetajate taotlusel. Lõpuks tulemused tühistati ja kuulutati välja uued valimised.

Džiojeva alla ei andud ja kuulutas ennast «valitud presidendiks» ning kavandas inauguratsiooni tseremooniat. Võimud süüdistasid teda olukorra destabiliseerimises ja katses haarata võimu.

10. veebruariks planeeritud ametisse vannutamise tseremooniat ei toimunud, kuna päeva varem viidi naine haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles