Bulgaaria haiglad on COVID-19 puhangu tõttu ülekoormatud

Copy
COVID-19 test Bulgaarias ühe Sofia kaubanduskeskuse ees 25. oktoober 2021.
COVID-19 test Bulgaarias ühe Sofia kaubanduskeskuse ees 25. oktoober 2021. Foto: VASSIL DONEV/EPA/Scanpix

Bulgaaria meedikud üritavad toime tulla olukorraga, kus koroonanakkuste puhang on üle koormanud riigi tervishoiusüsteemi.

Bulgaariat on pärast suve tabanud uus pandeemialaine, mil riik ei rakendanud karmimaid piiranguid. Riigi tervishoiuhädasid on süvendanud ka pikaleveninud poliitiline kriis, mille tõttu pole riigil olnud alates kevadest tavapäraselt toimivat valitsust.

Bulgaaria tervishoiuametnikud süüdistavad praeguses kriisis avalikkuse umbusku vaktsiinidesse ning ka valitsust. Riigis on COVID-19 vaktsiinikuuri täielikult läbinud vaid veerand täiskasvanutest.

Reedel oli Bulgaaria haiglate COVID-19 osakondades enam kui 7553 patsienti, enam kui 656 neist intensiivravis. Enam kui 90 protsenti patsientidest olid vaktsineerimata.

Samuti teatati reedel 5178 uuest nakkusjuhtumist ja 124 surmast, millega on Bulgaarias kokku COVID-19 nõudnud 23 718 inimelu. Bulgaarias on Euroopa Liidu riikidest viimase kahe nädala kõige suurem COVID-19 suremus.

Bulgaaria haiglad peatavad olukorra süvenemise tõttu plaanilise ravi ning mitmed osakonnad tehakse ümber COVID-19 patsientide tarbeks.

Tegemist on ühe kõige raskema perioodiga terve pandeemia jooksul, ütles Sofia peamise haigla Pirogov juht Georgi Georgiev.

Ta kurtis sealjuures väljaõppe saanud meedikute puuduse üle.

Neljapäeval tulid üle terve Bulgaaria tänavatele toitlustussektori töötajad, et avaldada meelt kohustusliku COVID-19 tõendi vastu siseruumidesse pääsemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles