ÜLEVAADE Lukašenka ähvardas naabrid gaasita jätta

Karl-Hendrik Pallo
Copy
Töötajad eile Niasviži kompressorjaamas. Valgevene ähvardas peatada gaasitransiidi Venemaalt Euroopa Liitu riiki läbiva gaasijuhtme Jamal-Euroopa kaudu. 
Töötajad eile Niasviži kompressorjaamas. Valgevene ähvardas peatada gaasitransiidi Venemaalt Euroopa Liitu riiki läbiva gaasijuhtme Jamal-Euroopa kaudu. Foto: Vassili Fedossenko/Reuters/Scanpix

Valgevene president Aljaksandr Lukašenka hoiatas eile oma valitsuskabinetile peetud propagandistlikus kõnes lääneriike migrantide relvastamise ja sanktsioonide kehtestamise eest. Valgevene hübriidrünnaku valguses on oma piire tugevdama asunud peale Läti, Leedu ja Poola ka Ukraina.

«Kui nad kehtestavad meile uued sanktsioonid, peame sellele vastama,» ütles Lukašenka eile, lisades, et Valgevene võib peatada gaasitransiidi Venemaalt Euroopa Liitu riiki läbiva gaasijuhtme Jamal-Euroopa kaudu.

«Me kütame Euroopat, kuid nemad ähvardavad meid piiri sulgemisega? Seetõttu soovitaksin ma Poola juhtkonnal, leedulastel ja teistel peata inimestel enne mõelda, kui midagi ütlema tulla. Oma suveräänsuse ja iseseisvuse kaitsmisel ei tohi me peatuda mitte millegi ees,» lausus Lukašenka väljaande reform.by teatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles