Läti ja Leedu valmistuvad rändevoo kasvuks

Postimees
Copy
Mees möödub jalgrattal Leedu sõjaväe kontrollpunktist Valgevene piiri lähistele kehtestatud eriolukorra tsooni jäävas Kapčiamiestis. Eriolukorra ajal tohivad Valgevene piirist viie kilomeetri raadiuses liikuda vaid kohalikud elanikud ja seal kinnisvara omavad inimesed, ajakirjanikud tohivad minna kuni kilomeetri kaugusele piirist.
Mees möödub jalgrattal Leedu sõjaväe kontrollpunktist Valgevene piiri lähistele kehtestatud eriolukorra tsooni jäävas Kapčiamiestis. Eriolukorra ajal tohivad Valgevene piirist viie kilomeetri raadiuses liikuda vaid kohalikud elanikud ja seal kinnisvara omavad inimesed, ajakirjanikud tohivad minna kuni kilomeetri kaugusele piirist. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Nii Läti kui ka Leedu piirivalve kinnitavad valmisolekut puhuks, kui Minsk peaks suunama nende piirile veelgi rohkem migrante, kinnitades seejuures, et ei kavatse taganeda taktikast suruda inimesed jõuga tagasi Valgevene territooriumile.

Läti peaminister Krišjānis Kariņš kinnitas eile pärast kohtumist president Egils Levitsiga BNSile, et riik on valmis reageerima ükskõik kui suure migranditulva saabumisele Valgevene piirile ning piirivalve, politsei, kodukaitse ja relvajõud jälgivad toimuvat ööpäev läbi.

«Me koordineerime oma seisukohti Leedu ja Poolaga, meil on täpselt sama seisukoht: kaitsta piiri ning takistada illegaalseid immigrante riiki ja Euroopa Liitu sisenemast. Samal ajal tugevdatakse piiri tara ehitades,» lisas Levits.

Praegu on Läti piiritara pisut üle 30 kilomeetri pikk, kuid peaks järgmise nädalaga pikenema 37 kilomeetrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles