Kommentaar Karmo Tüür: on oodata Venemaa teist käiku kaheosalises mängus (2)

Karmo Tüür
, politoloog
Copy
Ühendriikide president Joe Biden ja Venemaa riigipea Vladimir Putin mullu juunis Šveitsis Genfis. 
Ühendriikide president Joe Biden ja Venemaa riigipea Vladimir Putin mullu juunis Šveitsis Genfis. Foto: Deniss Balibouse/Reuters/Scanpix

Kui normid ei seo, võib tegutseda vabalt, nõuda ja võtta seda, mida pead enda omaks. Vanad keelud ja piirangud ju enam kehti ning keelajate hääled on jõuetud!

Ilmselt olete isegi kogenud seda, et võõrsile sattunud inimesed käituvad vabamalt, räägivad-naeravad kõvema häälega, nautides iseenda vahvust ja ümbritsevate inimeste kohkunud reaktsiooni. Võtame või nn briti poissmeeste fenomeni. Astudes välja oma naabruskonna kammitsusest, hirmust, et keegi näeb ja räägib emale ära, korraldavad nood noored isasloomad sigadusi, mida nad kodukvartalis ilmselt ei teeks.

Tegu pole kaugeltki brittide rahvusliku eripäraga, vaid laialt-tuntud fenomeniga, kus seniste normide puudumine vabastab sisemise looma. Mõistagi vastavuses sellega, kellel ja kui tugevalt see elajas sees olemas on. Näiteid võiks tuua kuhjaga eri valdkondadest, kuid ilmselt juba taipate asja olemust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles