Politsei: Oulu tulistamine pole rassismiga seotud

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei- ja kiirabiautod.
Soome politsei- ja kiirabiautod. Foto: SCANPIX

Oulust Kaukovainio ostukeskuse Monaco pitsabaaris aset leidnud tulistamisintsidendist ainsana tervelt pääsenud söögikoha alžeerlasest omanik on andnud politseile tunnistusi.

Komissar Risto Viippola sõnul tulistamine rassismiga seotud pole, pigem näib tegemist äkkvihaga, vahendas iltalehti.fi.

«Teo motiivi kohta ei saa veel midagi öelda. Oleme saanud aru, et kõnealune isik on varem mitu korda käinud pitsabaaris ja ilma igasuguste probleemideta,» rääkis ta.

24-aastane soomlane tegi 6-8 lasku ja seejärel tulistas ennast. Sündmuskohal suri 21-aastane Marokost pärit mees.

Rindkeresse sai haavata 42-aastane Marokost pärit mees, kes toimetati haiglasse, kuid politseinikud pole saanud teda seni küsitleda.

Ennast tulistanud soomlase seisund on kriitiline. «Ta ei hakanud tulistama kohe pärast pitsabaari sisenemist, vaid tellis enne pitsa,» jutustas politseiuurija.

Politsei ei tea, kui hästi pitsabaaris töötajad ja tulistaja üksteist tundsid. «See söögikoht eksisteerib ammusest ajast, vähemalt kümme aastat. Veidi on muutunud personali koosseis.»

Veretöö uurimist juhtiva komissar Viippola sõnul oli kahtlustatav tulistamise ajal ilmselt purjus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles