Suri Oulu pitsabaaris inimesi tulistanud mees

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oulus Monaco pitsabaaris tulistanud mees kasutas varastatud tulirelva.
Oulus Monaco pitsabaaris tulistanud mees kasutas varastatud tulirelva. Foto: SCANPIX

Oulus Monaco pitsabaaris laupäeva hilisõhtul tulistanud mees suri enda põhjustatud vigastustesse eile õhtul haiglas.

24-aastase soomlase minevik oli täis vägivalda, vahendas iltasanomat.fi. Politsei teatel oli ta varem mõistetud süüdi sõbra tapmises kirvega ja kandnud selle eest ära ka karistuse.

Mees oli pääsenud vanglast neli kuud tagasi ja teatavasti oli tal sidemeid kuritegeliku United Brotherhoodi organisatsiooniga, vahendas iltalehti.fi.

Mees oli laupäeva hilisõhtul söögikoha ainus klient. Ta tellis omale pitsa ja hakkas seejärel tulistama samas viibinud kolme inimese suunas.

«Praegu on olemas üksnes oletus, miks ta tule avas. Pitsabaari saabudes oli ta ilmselt kerges joobes ja heatujuline,» rääkis uurimist juhtiv komissar Risto Viippola.

Illegaalsest tulirelvast tulistatud kuulid tapsid kohe 21-aastase marokolase, kes kuulus söögikoha personali hulka. Lisaks sai haavata Monacos varem töötanud 42-aastane marokolane, kes oli noorema rahvuskaaslase onu .

Pitsabaari alžeerlasest omanikul õnnestus sündmuspaigast eluga põgeneda. Tema ja ka haavata saanud mees kinnitasid mõlemad politseinikele, et tulistamisele mingit tüli ei eelnenud.

Viippola sõnul on mehe varasemad kuriteod on samuti äkilised ja juhuslikud. Ükski neist pole olnud seotud immigrantidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles