Meedia väitel saabus Kadõrov Mariupolisse võitlejate moraali tõstma (2)

Copy
Tšetšeenia liider Ramzan Kadõrov
Tšetšeenia liider Ramzan Kadõrov Foto: CHINGIS KONDAROV

Vene meedia väitel saabus Tšetšeenia Moskva-meelne liider Ramzan Kadõrov Vene vägede piiramisrõngas olevasse Ukraina sadamalinna Mariupolisse, et tõsta ukrainlasi ründavate tšetšeenide moraali.

Ukraina teatel on linnas jätkuvalt blokaadirõngas 160 000 tsiviilisikut, kel pole suuresti toitu, joogivett või ravimeid.

Kadõrov, keda rahvusvahelised valitsusvälised organisatsioonid süüdistavad tõsistes inimõigusrikkumistes rangelt kontrollitud Tšetšeenias, poseeris koos parlamendiliikme Adam Delimhanovi ja umbes paarikümne tšetšeeni võitlejaga heledasti valgustatud ruumis, kus oli ka Venemaa lipp.

Tšetšeenia rahvusliku poliitika minister Ahmed Dudajev ütles riiklikule uudisteagentuurile RIA Novosti, et Vene president Vladimir Putin ülendas 45-aastase Kadõrovi kindralleitnandi auastmesse.

Vormiliselt teenib Kadõrov rahvuskaardis ning eelnevalt oli tal kindralmajori auaste.

Vene telekanalid näitasid väidetavalt Mariupolis üles võetud materjali, kus Kadõrov kohtus mehega, kes väidetavalt oli Vene kindralleitnant Andrei Mordvitšev. Tegemist on ühega neist kindraleist, kes Ukraina teatel on tapetud.

Dudajevi sõnul aitab Kadõrov «korrigeerida ja lõpule viia edasiste sammude strateegiat järgmisteks päevadeks eesmärgiga vabastada Mariupol».

Kadõrov kirjutas oma Telegrami kontol, et «Mariupoli linna puhastamine käib täie tambiga».

Tšetšeeniat raudse rusikaga valitsev Kadõrov on endine mässuline, kellest sai Kremli liitlane.

Ramzan Kadõrov haaras Tšetšeenias kontrolli pärast kahte sõda iseseisvuslaste ja Venemaa vahel. Kadõrovi režiimi süüdistatakse inimõigusaktivistide tagakiusamises ning oponentide vangistamises ja piinamistes.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles