Ukrainas Vene vägede kätte vangi langenud briti ema palub poja eest (2)

Copy
Ukraina relvajõududes võideldes Vene vägede kätte langenud Briti kodaniku Aiden Aslini vend Nathan näitab tema fotot kodus Ühendkuningriigis Baldertonis.
Ukraina relvajõududes võideldes Vene vägede kätte langenud Briti kodaniku Aiden Aslini vend Nathan näitab tema fotot kodus Ühendkuningriigis Baldertonis. Foto: Newark Advertiser / SWNS / Scanpix

Ukraina sõjas Vene vägede kätte vangi langenud Ühendkuningriigi kodanikust mehe ema palub ajalehe The Daily Telegraph tänases väljaandes Moskval kohelda poega inimlikult ja ta vabaks lasta.

Vene televisoon näitas eile õhtul pilte käeraudades noormehest, kes ütles, et tema nimi on Aiden Aslin.

Aslini ema Ang Wood ütles ajalehele, et see on tema 28-aastane poeg, kelle tunneb ära eripärase tätoveeringu järgi.

«Aiden on Ukraina relvajõudude teenistuses ja seetõttu sõjavang ning teda tuleb inimlikult kohelda,» ütles ema ning lisas, et ootab Vene presidendilt Vladimir Putinilt Genfi konventsiooni täitmist.

«Juba praegu paistab, et ta on läbi pekstud. Briti valitsusel on aeg sekkuda ja aidata Aidenit vabastada, sest ta on siiski Briti kodanik,» lisas Wood.

Ühendkuningriigi välisministeerium ei ole juhtunut kommenteerinud.

The Daily Telegraph kirjutas, et Aslin, keda tuntakse rohkem esimese nime Johnny järgi, ühines Ukraina relvajõududega 2018. aastal ning ostis Ukrainas maja, et kihlatuga perekond luua.

Ta on varem võidelnud Süürias koos kurdidega äärmusrühmituse ISIS vastu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles