Hiina süüdistab dalai-laama jüngreid tiibetlaste ässitamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiibetlaste palvelipud
Tiibetlaste palvelipud Foto: SCANPIX

Hiina tipp-poliitik süüdistab dalai-laama jüngreid tiibetlaste aladel 2008. aasta ohvriterohkete meeleavalduste aastapäeva lähenedes rahutustele ässitamises.

Kommunistliku Partei juhtkonnas neljandal positsioonil paiknev Jia Qinglin esitas süüdistuse eile, mil ta kohtus politseiministri ning Tiibeti ja nelja tiibetlastega asustatud provintsi ametnikega.

Samal ajal teatas tiibeti luuletaja Woeser, et ta on pandud Pekingis koduaresti ega saa minna talle omistatud auhinda vastu võtma.

«Dalai-laama klikk sepitseb praegu vandenõu Tiibetis ja nelja provintsi tiibetlaste elualadel rahutuste tekitamiseks,» ütles Jiang.

«Partei ja valitsus kõigil oma tasanditel peavad asuma masside poolele ja rakendama kõik meetmed, et resoluutselt purustada dalai-laama kliki vandenõu tiibetlaste aladel rahutuste tekitamiseks.»

Peking süüdistab 1959. aastal Indiasse põgenenud tiibetlaste vaimset juhti kõigis viimasel ajal Tiibetis ja selle lähialadel toimunud meeleavaldustes ja ülestõusudes, nagu ka buda munkade ja nunnade enesesüütamistes protestiks Hiina võimu vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles