USA süüdistab Deripaskat sanktsioonidest kõrvale hoidmises

Copy
Vene oligarh Oleg Deripaska.
Vene oligarh Oleg Deripaska. Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / Scanpix

USA justiitsministeerium teatas eile, et esitas süüdistuse Vene oligarhi Oleg Deripaska vastu tema suhtes 2018. aastal kehtestatud sanktsioonidest kõrvale hoidmise eest.

Juhtumiga on seotud ja said süüdistuse veel Venemaa kodanikud Natalja Bardakova ja Jekaterina Voronina ning New Jersey osariigis alaliselt elav ja naturalisatsiooni korras USA kodanikuks saanud Olga Šriki. USAs viibiv Šriki on ka vahi alla võetud.

Deripaskale, Bardakovale ja Šrikile esitatud süüdistuse eest hoida kõrvale sanktsioonidest on seaduses ette nähtud maksimaalselt 20 aasta pikkune vanglakaristus, selgub ministeeriumi dokumendist.

Süüdimõistmise korral võib Šriki oodata ees veel täiendavalt 20-aastane vanglakaristus e-dokumentide hävitamises, mis olid seotud tema koostööga Deripaskaga, lisas ministeerium.

Ühendriigid kehtestasid Deripaskale sanktsioonid 2018. aasta 6. aprillil.

Süüdistuse kohaselt palkas Deripaska Bardakova ja Šriki, et pääseda ligi USA teenustele, kaupadele ja tehnoloogiale, üritades nii mööda hiilida talle kehtestatud piirangutest.

Ministeerium lisas, et Voronina ja Bardakova andsid valetunnistusi USA föderaalagentidele, väärtegu, mille eest võib maksimaalselt ees oodata viieaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles