Meedia: Zelenskõi nõudlik toon abi küsimisel pani Bidenit enesevalitsust kaotama (7)

Copy
USA president Joe Biden augustis telefoni teel vestlemas oma Ukraina kolleegi Volodõmõr Zelenskõiga.
USA president Joe Biden augustis telefoni teel vestlemas oma Ukraina kolleegi Volodõmõr Zelenskõiga. Foto: Adam Schultz / Valge Maja / Planet Pix / ZUMA Press Wire / Scanpix

Iga kord, kui USA teatab uuest sõjalise abi paketist Ukrainale, on riikide liidritel Joe Bidenil ja Volodõmõr Zelesnkõil kombeks telefoni teel vestelda, kuid NBC Newsi andmeil päädis juunikuine vestlus kärkimisega, sest Biden pidas Zelenskõi tooni nõudmiste esitamisel kohatuks.

Neli allikat rääkis NBC Newsile, et riigipead vestlesid, nagu tavaliselt, ka juunis, kui Biden oli just teatanud miljardi dollari väärtuses sõjalise abi andmisest Kiievile. Biden oli aga nende sõnul vaevu saanud oma sõnumi Zelenskõile edastada, kui Ukraina riigipea hakkas üles lugema kõike, mida neil veel vaja oleks, kuid mida abipakett ei sisaldanud.

Selle peale olla Biden allikate väitel kaotanud enesevalitsuse, öeldes häält tõstes, et ameeriklased on üsna helded ning tema administratsioon ja USA sõjavägi näevad Ukraina toetamiseks kõvasti vaeva, mistõttu võiks Zelesnkõi näidata üles pisut tänulikkust.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles