Saksamaa pakub Poolale raketitõrjesüsteemi Patriot kaitsmaks õhuruumi

Copy
Raketitõrjesüsteem Patriot, Slovakkias, 6. mai 2022. a. Pilt on illustratiivne.
Raketitõrjesüsteem Patriot, Slovakkias, 6. mai 2022. a. Pilt on illustratiivne. Foto: RADOVAN STOKLASA/REUTERS/Scanpix

Saksamaa pakub Poolale raketitõrjesüsteemi Patriot, et aidata tal kaitsta oma õhuruumi, edastas eile uudisteportaal Unian.

Saksa kaitseminister Christine Lambrecht teatas sellest eile meediale.

Saksa valitsus ütles pärast Poolas aset leidnud raketivahejuhtumit, et pakub hävituslennukeid Eurofighter patrullimiseks Poola õhuruumis.

«Me pakkusime Poolale abi õhuruumi julgeoleku tagamiseks meie hävituslennukitega Eurofighter ja raketitõrjesüsteemidega Patriot,» ütles Lambrecht intervjuus päevalehele Rheinische Post.

Eelmisel nädalal hukkus kaks inimest, kui rakett tabas Poola küla Przewodów, mis asub Ukraina piirist kuue kilomeetri kaugusel.

Varssavi ja NATO teatel põhjustas plahvatuse tõenäoliselt Ukraina õhutõrjerakett, mis tulistati välja Vene raketirünnaku tõrjumiseks. Üldisemalt paneb Lääs vastutuse Ukrainale kallale tunginud Venemaale.

«Ma tervitasin Saksa ettepanekut hea meelega,» ütles Poola kaitseminister Mariusz Błaszczak Twitteris.

«Oma telefonikõnes Saksamaa poolega teen ettepaneku, et see süsteem paigutatakse Ukraina piiri lähistele,» ütles ta.

Saksa õhutõrjeüksused Patriot on juba Slovakkias ning Lambrechti sõnul jätab Saksamaa need sinna 2023. aasta lõpuni või kauem.

«Meie suurim vastutus on tagada, et NATO ei saaks selle konflikti osapooleks» ning samal ajal tugevdada NATO õhutõrjet, ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles