Vene opositsioon lubab võitlust jätkata

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonid Brežnevit meenutav Vladimir Putin ja all on kiri, et meil pole sellist paigaltammumist vaja. Plakat 24. detsembri rahvakogunemiselt Moskvas.
Leonid Brežnevit meenutav Vladimir Putin ja all on kiri, et meil pole sellist paigaltammumist vaja. Plakat 24. detsembri rahvakogunemiselt Moskvas. Foto: SCANPIX

Venemaa opositsiooniaktivistid kavandavad uusi meeleavaldusi, et juhtida tähelepanu valimisrikkumistele.

Opositsioonilise Vasakrinde juht Sergei Udaltsov, kes on korduvalt pärast mulluseid parlamendivalimisi ning ka pärast pühapäeval toimunud ja Vladimir Putini võiduga lõppenud  presidendivalimisi kinni peetud, lubas jätkata meeleavaldusi vähemalt kuni 7. maini, mil Putin riigipea ametisse vannutatakse, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Esimene Putini-vastane meeleavaldus toimub juba homme pealinnas Moskvas Novõi Arbati tänaval. Aktsioon on saanud linnavõimude loa ning see toimub kell 13-16 Moskva aja järgi (Eesti aja järgi kell 15-17).

«Me tahame Venemaal uute vabade valimiste korraldamist, et rahvas saaks valida riigivõimu ilma tsensuuri, rikkumiste ja pettusteta,» lisas Udaltsov, kelle sõnul on meeleavalduse peamiseks loosungiks «Need pole valimised. See pole president».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles