INTERVJUU Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba: Putini režiimi toidab Vene rahvas (1)

Külli Kapper
, välisuudiste toimetaja, Lviv
Copy
Vene rahvas toidab režiimi, mis ei hooli oma oma kodanike elust ega heaolust, heites nad sõtta, ütleb Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba.
Vene rahvas toidab režiimi, mis ei hooli oma oma kodanike elust ega heaolust, heites nad sõtta, ütleb Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba. Foto: Mõkola Tõss/EPA/SCANPIX

Venemaa rahval lasub kollektiivne moraalne vastutus Ukrainas toimuva eest, sest nad toidavad režiimi, mis ei hooli ühestki inimelust, tappes lapsi ja naisi, ütleb Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba.

Kuleba andis Postimehele intervjuu reedel Lvivis toimunud rahvusvahelisel konverentsil, kus arutati Ukraina agressiooni põhjustanud poliitilise eliidi ja sõjakurjategijate vastutusele võtmist.

Kui rääkida sõjakuritegudest, siis kas Vene ühiskonnal lasub sõja eest kollektiivne vastutus?

Muidugi nad vastutavad, sest nad toidavad režiimi, mis ei hooli oma oma kodanike elust ega heaolust, heites nad sõtta. Ammugi ei hooli see režiim teistest rahvastest, tappes neid, sealhulgas lapsi ja naisi.

See on aga eelkõige poliitiline ja moraali küsimus, kuna sellist asja nagu kollektiivne vastutus ei ole rahvusvahelises õiguses olemas. Sõjakurjategija mõiste on õiguslik termin, mistõttu ma näiteks ei nimetaks kogu Vene rahvast sõjakurjategijateks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles