Leht: Šveitsi bussiõnnetuse võis põhjustada juhti seganud õpetaja

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunneliseina ramminud bussi vrakk Valais' kantonis.
Tunneliseina ramminud bussi vrakk Valais' kantonis. Foto: SCANPIX

Šveitsi möödunudteisipäevase bussiõnnetuse, milles hukkus 22 last ja kuus täiskasvanut, võis põhjustada õpetaja, kes juhtis kõrvale bussijuhi tähelepanu, ulatades talle mängima panemiseks DVD, kirjutas täna ajaleht Le Matin Dimanche.

Leht tsiteeris õnnetuses raskelt viga saanud tüdruku isa, kelle sõnul mäletab tema tütar viimase asjana enne õnnetust, et üks õpetajatest läks koos DVDga bussijuhi juurde, vahendas AFP.

Šveitsi prokurör Olivier Elsig ütles uudisteagentuurile ATS, et lapsed mäletavad ekraanide töölehakkamist ja filmi menüü nägemist. Samas pole aga tema sõnul keegi tunnistanud, nagu oleks bussi eesosas juhi juures olnud mõni isik, kes teda võinuks segada.

Uurijate sõnul on praegu tõestatud vaid see, et kõik kuus bussis olnud täiskasvanut istusid bussi eesosas. Kõik nad hukkusid õnnetuses.

Elsig ütles, et uurijad kavatsevad sõita Belgiasse, et küsitleda ellu jäänud lapsi tragöödia tagamaade kohta. Ohvrid olid Belgia ja Hollandi koolilapsed, vanuses 11-12 aastat.

Uurijad kontrollivad veel teooriaid, et bussil olid tehnilised probleemid või põhjustas õnnetuse inimeksimus. Alkohol, kihutamine ja bussijuhi terviserike on seni õnnetuse põhjustena välistatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles