Meedia: Itaalia kindral vallandati homofoobse raamatu eest

Copy
NATO ISAF missiooni koosseisu kuuluvad Itaalia sõdurid Afganistanis.
NATO ISAF missiooni koosseisu kuuluvad Itaalia sõdurid Afganistanis. Foto: AFP

Itaalia kindral, kes avaldas rassistlikke ja homofoobseid seisukohti pooldava raamatu, vallandati laialdase pahameele, sealhulgas kaitseministri kriitika tõttu, teatas reedel meedia.

Afganistani ja Iraagi sõdade veteran, 54-aastane kindral Roberto Vannacci tagandati Itaalia sõjageograafilise instituudi juhi kohalt, kuhu ta oli asunud juunis, teatasid Itaalia uudisteväljaanded.

Ametnike sõnul avaldati «Tagurpidi maailm» («Il Mondo al contrario».) varem augustis veebisaidil Amazon.com sõjaväe teadmata.

Muu hulgas ütleb Vannacci, et homoseksuaalid ei ole «normaalsed» ja kutsub vastu astuma «vähemuste diktatuurile», võttes sihikule feministid, keskkonnakaitsjad, teise nahavärviga inimesed ja immigrandid.

Kaitseminister Guido Crosetto ütles neljapäeval, et «kindrali isiklikud heitlused» on diskrediteerinud Itaalia relvajõude, ja teatas distsiplinaarmenetluse algatamisest.

Crosetto on peaminister Giorgia Meloni paremerakonna Itaalia Vennad (Fratelli d'Italia) üks kaasasutajatest.

Telekanalis Rete4 kaitses Vannacci end, öeldes, et ei oodanud tormi raamatu puhul, mis väljendab «minu mõtteid kedagi solvamata».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles