OMAD VITSAD PEKSID Tudeng avastas Norra haridusministri magistritööst plagiaadi, minister astus tagasi (3)

Copy
Norra teadus- ja kõrgharidusminister Sandra Borch andis möödunud reedel teada, et kümne aasta taguse magistritöö tõttu astub ta ametikohalt tagasi.
Norra teadus- ja kõrgharidusminister Sandra Borch andis möödunud reedel teada, et kümne aasta taguse magistritöö tõttu astub ta ametikohalt tagasi. Foto: RODRIGO FREITAS / NTB / AFP / Scanpix

Norra teadus- ja kõrgharidusminister Sandra Borch astus eelmisel nädalal tagasi, kuna üks Oslo äriülikooli tudeng avastas ministri magistritööst lõike, millele ei oldud viidatud.

Borch võttis ministrina karmi lähenemise akadeemiliste rikkumiste suhtes, kuid langes ise pärast seda tekkinud pahameele ohvriks. Minister viis osa tudengite eneseplagieerimise juhtumid, kus nad kasutasid töödes suuri lõike enda varasematest töödest nendele viitamata, Norra ülemkohtusse, hoolimata sellest, et madalamal tasemel olid nende kohta tehtud juba õigeksmõistvad otsused.

«Õpilasi visati eneseplagiaadi pärast [ülikoolist] välja. Sain vihaseks ja arvasin, et on hea mõte kontrollida ministri enda tööd,» ütles 27-aastane Kristoffer Rytterager AP-le, kes avalikustas möödunud reedel ministri ülikooli ajal tehtud vead.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles