«Ma vihkasin seda koera.» Trumpi asepresidendi kandidaat on koera tapmise üle uhke

Copy
Kristi Noem ja Donald Trump kampaaniaüritusel Ohios.
Kristi Noem ja Donald Trump kampaaniaüritusel Ohios. Foto: Jeff Dean / AP / Scanpix

Lõuna-Dakota osariigi kuberneri Kristi Noemi šansid Donald Trumpi valimisvõidu järel asepresidendiks tõusta on saanud väga suure tagasilöögi, kuna naise memuaaridest selgus võigas tõsiasi.

Noem kirjutas 10. mail avaldatud raamatus «Going Back: The Truth on What’s Wrong with Politics and How We Move America Forward» muu hulgas sellest, kuidas ta tappis kunagi ühe oma koertest, 14-kuuse Cricketi, vahendab El Pais.

Noem tunnistas, et vihkas oma sageli ettearvamatult käituvat koera. «Ta tuli meile majapidamisest, kus nähti kurja vaeva tema agressiivse isiksusega,» märkis ta.

Ühel päeval läks Noem koos külalistega maakodus jahile. Koer jooksis pidevalt seltskonnal eest ära, hirmutas linde ja ei allunud käsklustele. Tagasiteel peatuti naabri talus, kus koer pääses lahti ja tappis mitu kana. Samuti üritas koer perenaist hammustada. Noem nimetas raamatus kutsat treenitud mõrtsukaks.

«Ma vihkasin seda koera. Sel hetkel ma sain aru, et pean ta magama panema. See oli minu koer ja minu vastutus, ma ei oleks lasknud kellelgi teisel oma jama ära koristada. Jätsin veoki keset õue seisma, võtsin relva, krabasin Cricketil rihmast kinni ja lasin tal karjamaal kruusakarjääri poole plagada,» kirjeldas Noem, jättes täpsustamata, mil viisil ta koera elu lõpetas. 

«See ei olnud meeldiv töö,» kirjutas ta, «kuid seda tuli teha.»

See ei jäänud Noemil aga ainsaks loomaroimaks. Pärast Cricketi tapmist otsustas Noem elu võtta ka kitselt, kes tema arvates oli kastreerimata ning seepärast läinud eriti vastikuks ja õelaks. Kuberneri sõnul haises aastaid perele peavalu valmistanud kits rõvedalt.

«See on tihtilugu räpane, kole ja – tõele au andes – peab tegelema probleemiga, millega keegi teine tegeleda ei taha,» märkis Noem tapmiste kohta.

Raamatu avaldamise järel kriitikatule alla sattunud Noem on õigustanud oma käitumist nii sotsiaalmeedias kui ka jutusaadetes. Eelmisel nädalal kommenteeris teemat ka Trump, öeldes New Yorgis peetud heategevusüritusel mitme võimaliku asepresidendi kandidaadi juuresolekul, et on väga huvitatud koeraga juhtunust. «[Noem] on meiega olnud väga pikka aega. Ta on truu, ta on hea,» rääkis Trump.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles