PÄÄSES BULDOOSERI ALT Los Angeles kuulutas filmidiiva Marilyn Monroe maja kultuurimälestiseks

Postimees
Copy
Õhuvaade Los Angeleses Brentwoodis asuvale villale, mille Marylin Monroe ostis 1962. aastal ja kus ta kuus kuud hiljem suri.
Õhuvaade Los Angeleses Brentwoodis asuvale villale, mille Marylin Monroe ostis 1962. aastal ja kus ta kuus kuud hiljem suri. Foto: MARIO TAMA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP / SCANPIX

Pärast aasta otsa kestnud võitlust pääses filmitähe Marilyn Monroe Los Angelese Brentwoodi linnaosas asuv kodumaja lammutamisest, kuna eile otsustas linnavalitsus ühehäälselt kuulutada hoone ajalooliseks kultuurimälestiseks ja tõkestas sellega praeguste omanike taotluse Hispaania koloniaalstiilis hoone maatasa teha.

«Meil on täna võimalus teha midagi, mida oleks pidanud tegema 60 aastat tagasi. Los Angelese linnas ei ole ühtegi teist inimest ega kohta, mis oleks nii ikooniline kui Marilyn Monroe ja tema Brentwoodi kodu,» ütles volikogu liige Traci Park enne hääletust peetud kõnes.

Park, kes esindab Los Angelese volikogu 11. ringkonda, kus Monroe kodu asub, lisas, et ta kavatseb esitada ettepaneku, mis kaaluks piirangute kehtestamist turistibusside liikumisele Brentwoodis, kuna naabrid on kaevanud ülemäärase liikluse üle kinnistu ümbruses, vahendas Los Angeles Times. Samuti tõstatas Park mõtte kolida maja kuhugi mujale, kus huvilised pääseks seda kergemini uudistama.

Tagasi üles