Suurbritannia õigustas Cameroni kohtumist dalai-laamaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalai-laama.
Dalai-laama. Foto: SCANPIX

Suurbritannia teatas täna Hiina kriitikat tõrjudes, et peaminister David Cameronil on vabadus kohtuda, kellega soovib, ka dalai-laamaga.


Hiina nimetas Cameroni kohtumist dalai-laamaga hiina rahva solvamiseks. «See on tõsine sekkumine Hiina siseasjadesse ja hiina rahva solvamine, mis kahjustab Hiina-Ühendkuningriigi suhteid,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Hong Lei. Ta lisas, et Peking esitas ametliku protesti.

Briti valitsuse pressiesindaja ütles AFP-le: «Me ei taha, et dalai-laama visiit rikuks meie suhteid Hiinaga. Dalai-laama reisib kogu maailmas. Ta on külastanud Ühendkuningriiki korduvalt ja kohtunud ka eelmiste peaministritega.»

«See on peaministri ja asepeaministri asi, kellega nad kohtuvad,» jätkas Briti valitsuse esindaja. «Dalai-laama on tähtis usutegelane ja rahuvõitleja ning peaminister kohtub niisuguste tegelastega regulaarselt.»

Tiibeti vaimne juht kohtus Londonit külastades eile eraviisiliselt Cameroniga ja asepeaministri Nick Cleggiga ning võttis vastu Templetoni auhinna, millega kaasneb 1,1 miljonit naela.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles