Uus-Meremaal lumetormi vangi jäänud ameeriklased pääsesid eluga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetormist pääsenud ameeriklased Erica Klintworth vasakul ja Alec Brown paremal.
Lumetormist pääsenud ameeriklased Erica Klintworth vasakul ja Alec Brown paremal. Foto: AP / Scanpix

Kaks USA tudengit jäid Uus-Meremaa metsikus looduses üheksaks päevaks lumetormi lõksu, jagades kaasasolevaid väheseid toiduvarusid ja soojendades ennast kuumaveeallikates.

21-aastased Alec Brown ja Erica Klintworth naasid Christchurchi täna pärast otsingutiimi liikmetega kohtumist, ütles politsei.

Kaks tudengit planeerisid mõne päeva pikkust matka Lõunasaare läänerannikul asuvate kuumaveeallikate juurde, kuid paduvihmades ja lumetormis üleujutatud jõgi takistas paaril tagasi minemast, edastab AFP.

Lääneranniku päästemeeskonna juht Sean Juddi sõnul oli maapind kaetud paksu lumega ja tudengitel õnnestus leida väljapääs mäekurust, kuhu nad olid lõksu jäänud.

Nad ei üritanud jõge ületada, vaid panid üles magamiskoha ja jagasid ära oma toiduvarud - maapähklivõi, riisi, puuviljad ja pähklid.

Judd lisas, et nad leidsid kuumaveeallikad, kus nad said peavarju kõige hullema ilma eest.

«Tegelikult ma arvan, et neil oli päris mõnus seal lumetormi eest peidus olla,» ütles ta Uus-Meremaa raadiole. Ta lisas, et kuumaveeallikaid on Uus-Meremaal väga vähe, ja ta ei usu, et Brown ja Klintworth oleksid pääsenud, kui nad ei oleks neid leidnud.

Ühe pääsenud tudengi, Browni sõnul aitas kuumaveeallikates ligunemine neil sooja hoida ja energiakaotust vähendada.

Alles eile õnnestus neil uuesti jõge ületada. «Jääkülma jõevee tase oli alanenud ja ulatus meile ainult rinnuni,» lisas Brown. «Me kuulsime helikoptereid ja eeldasime, et nad otsivad meid, kuid nad ei näinud meid kordagi ja me jätkasime oma teekonda, mille lõpus me kohtasime päästemeeskonna liikmeid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles