Sajad türklannad protestisid kavatsetava abordipiirangu vastu

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi protestijad eile riigi suurimas linnas Istanbulis Taksimi väljakul.
Türgi protestijad eile riigi suurimas linnas Istanbulis Taksimi väljakul. Foto: SCANPIX

Eile kogunesid Türgi suurimas linnas Istanbulis sajad naised, et protestida konservatiivse võimupartei kava vastu piirata abordi kättesaadavust.

Eelmisel kuul algas teema üle tuline arutelu pärast seda, kui Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan oli ühe avaliku esinemise käigus nimetanud aborti mõrvaks.

Päev hiljem võimendas Erdoğan öeldut veegi, kõrvutades nurjunud Uludere sõjaväeoperatsiooni abordiga. Uludere veresaunas sai riigi kaguosas tõttu surma 34 kurdi, kui puudulike luureandmete tõttu korraldati Türgi-Iraagi piiri ületavate salakaubavedajate pihta õhurünnak.

Pärast Erdoğani väljaütlemist tegi riigi terviseminister Recep Akdag avalduse, kus teatas, et teeb tuleval kuul seadusandjatele ettepaneku seadust muuta. Avaldus tõi kaasa kahtluse, et valitsev Õigluse ja Arengu Partei (AKP) valmistub seadustama abordile juurdepääsu piiramist või isegi selle keelamist.  

Eilsel Taksimi väljakul korraldatud meeleavaldusel kandsid osavõtjaid plakateid kirjadega «AKP, käed minu kehast eemale!», «Abordi ebaseaduslikuks muutmine on mõrv» ning «Abort on õigus. Uludere on veresaun».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles