Colombia väed tabasid FARCi kurikuulsa inimröövija

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Marksistliku revolutsioonirühmituse FARCi sissidega lahingusse astunud Colombia julgeolekujõududel õnnestus tabada üks kurikuulsamaid pantvangivõtjaid, keda on taga otsitud juba üle kümne aasta.


Colombia keskosas asuvas Cundinamarca departemangus, Sumapazi provintsi mägedes toimunud kokkupõrkes tapeti võimude teatel kümmekond mässulist ning võeti vangi veel kaheksa, vahendas

BBC News

.

Surma sai ka üks sõdur. Samas päästeti vabadusse ka üks pantvang.

Kinnivõetud sisside seas on aga ka üks nende liidreid, keda tuntakse varjunime «El Negro Antonio» all. Teda on võimud taga otsinud rohkem kui kümme aastat. FARCi ridades võitleb ta aga võimude kinnitsuel juba üle veerand sajandi.

Bernardo Mosquera Machado kodanikunime passis kandvat veteransissi süüdistatakse muu hulgas ühe Jaapani ärimehe röövimises ja mõrvas. Chikao Muramatsu sattus pantvangi kuus aastat tagasi ning tema vabastamise eest nõuti 26 miljonit dollarit lunaraha, ent hiljem mees hoopis tapeti, vahendas Reuters.

«El Negro Antonio» nimel on juba 33 arreteerimisorderit ning mehe tabamist võib pidada järjekordseks tõsiseks tagasilöögiks FARCile, mis kaotas koos viimase lahinguga ka võimaluse taasavada mägedest liikumiskoridor pealinna Bogotá ümbrusse.

Nimelt kasutasid sissid seda teed sageli inimröövide elluviimiseks ja pantvangide toimetamiseks nende kontrolli all olevatele džunglialadele. «El Negro Antonio» oli üks selliste operatsioonide tähtsamaid korraldajaid. Pantvangide eestnõutavat lunaraha kasutavad sissid oma võitluse jätkamiseks ja ka relvade hankimiseks.

FARCi revolutsioonilise armee võitlejad üritavad oma uue liidri Alfonso Cano juhtimisel taas haarata initsiatiivi, mis on kaotatud USA toetusel tegutsevatele valitsusvägedele viimase viie aasta jooksul. Nüüd üritavad mässulised viia oma võitlust suurematesse linnadesse, kus nende rünnakutel oleks märksa suurem mõju kui maapiirkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles