Süüria riigimeedia ja opositsioon taunivad Genfi kokkulepet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO ja Araabia Liiga eriesindaja Liibüas Kofi Annan (paremal) koos Šveitsi välisministri Didier Burkhalteriga eile Genfis.
ÜRO ja Araabia Liiga eriesindaja Liibüas Kofi Annan (paremal) koos Šveitsi välisministri Didier Burkhalteriga eile Genfis. Foto: SCANPIX

Süüria riiklik ajakirjandus ja opositsioon ilmutasid täna ebatavalist üksmeelt, nimetades suurriikide kokkulepet Süüria üleminekukava suhtes läbikukkumiseks.

«Genfi kohtumine kukkus läbi,» väitis valitseva Baathi partei häälekandja Al-Baath.

Opositsiooniliste Kohalike Koordineerimiskomiteede hinnangul näitasid Genfi kõneluste tulemused taas suutmatust jõuda ühistele seisukohtadele.

Genfis kogunenud suurriikide esindajad jõudsid laupäeval kokkuleppele Süüria üleminekukavas, mille kohaselt moodustatakse vägivallast haaratud riigis ühtsusvalitsus, kuhu kuuluvad nii praeguse valitsuse kui ka opositsiooni esindajad, ütles rahvusvaheline eriesindaja Kofi Annan kõneluste lõppedes.

Valitsuse koosseisu peavad heaks kiitma mõlemad osapooled.

Lääneriigid on varem vastustanud praeguse presidendi Bashar al-Assadi osalemist ajutises valitsuses ning nõudnud tema võimult lahkumist. Venemaa on Assadi tagandamisele kategooriliselt vastu olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles