EL manitseb Armeeniat ja Aserbaidžaani relvarahust kinni pidama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu president Herman Van Rompuy kõnelemas Armeenia parlamendis 4. juulil.
Euroopa Liidu president Herman Van Rompuy kõnelemas Armeenia parlamendis 4. juulil. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu president Herman Van Rompuy kutsus täna Armeeniat ja Aserbaidžaani lõpetama relvakokkupõrked, mis tekitavad kartust, et piirkonnas võib puhkeda uus sõda Mägi-Karabahhi pärast.

«Euroopa Liit kutsub mõlemaid relvarahust rangelt kinni pidama ning talitsema end nii lahinguväljal kui avalikes sõnavõttudes, et hoida ära olukorra halvenemine,» ütles Van Rompuy Armeenia parlamendis.

Juunis sai Karabahhi rindel ning Armeenia-Aserbaidžaani piiril kokkupõrgetes surma kümme sõdurit, mis on mitme viimase aasta suurim ohvrite arv.

Sõda Aserbaidžaani territooriumil asuva armeenlaste enklaavi pärast lõppes 1994. aastal relvarahuga, kuid ametlikku rahulepet ei ole tänini allkirjastatud. Sõjas hukkus 30 000 inimest.

Van Rompuy rõhutas, et Mägi-Karabahhi konflikti rahumeelne lahendus aitaks kaasa «piirkonna tohutu arengupotentsiaali kasutamisele» ja tooks kaasa jõukuse kasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles