Sri Lankal võeti kinni 40 Austraaliasse suunduvat asüüliotsijat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
27. juunil Jõulusaare lähedal põhja vajunud laev.
27. juunil Jõulusaare lähedal põhja vajunud laev. Foto: SCANPIX

Sri Lanka politsei pidas kinni 40 inimest, kes üritasid kahe väikese paadiga alustada ohtlikku reisi Austraaliasse, ütles ametnik täna.

Inimesed võeti kinni, sest viimaste nädalate jooksul on põhja läinud kaks ebaseaduslikke immigrante vedavat veesõidukit, mis olid teel Austraaliasse, ning arvatakse, et õnnetustes uppus kuni 94 inimest, vahendas AFP.

Batticaloa idadistriktis vahistati 40 Sri Lanka kodanikku, sealhulgas üks naine ja kaks last. Iga inimene oli maksnud kuni kaks tuhat dollarit, et merereis ette võtta.

«See on tragöödia, et need inimesed sattusid inimsmugeldajate ohvriks,» ütles politsei esindaja Ajith Rohana. «Me näeme, et see trend on tõusujoonel.»

Austraalia tunneb muret suureneva asüüliotsijate sissevoolu pärast ning tahab põgenikud saata Malaisiasse, kellega on sõlmitud koostööleping sisserändajate vahetamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles