Ilmajaamad: Londoni olümpiaks ei ole päikest loota

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juuli lõpus algavate Londoni suveolümpiamängude ajal on päikesepaiste väga ebatõenäoline, ütlesid ilmaennustajad täna, kui kõigi aegade kõige märjem juuni oli selja taha jäänud.

Briti meteoroloogiateenistus prognoosib juuliks küll mõnevõrra paremat ilma kui paaril eelmisel nädalal, kui paduvihmad põhjustasid mitmel pool tõsiseid üleujutusi, aga päikesepaistet tuleb keskmisest vähem.

Olümpiamängud kestavad 27. juulist 12. augustini.

«Klimatoloogiliselt on see aasta kõige soojem osa, aga sel aastal tundub pikem kuuma- ja päikesepaistelise ilma periood väga ebatõenäoline,» ütleb ilmateenistuse 30 päeva prognoos.

Samas lisatakse, et õigupoolest viitavad ilmakaardid pigem juunile ja juuli esimesele nädalale iseloomuliku ilma jätkumisele, ehkki üldiselt ei ole tingimused ilmselt nii halvad.

Lõuna-Inglismaal on märg ilm tõenäolisem kui kuiv, hoiatab meteoroloogiaamet, lisades igaks juhuks, et prognoos ei pruugi olla sajaprotsendiselt paikapidav.

Lähemateks päevadeks ennustatakse paduvihma veel paljudes Suurbritannia piirkondades ja täna anti 150 tulvahoiatust.

Juunis oli Briti saartel sademeid normist kaks korda rohkem ja kuu osutus kõige märjemaks alates 1910. aastast, mil andmeid talletama hakati. Ka ajavahemik aprillist juunini oli kõigi aegade niiskeim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles