USA abistab Gruusiat sel aastal 350 miljoniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA valitsus eraldab Gruusiale sel 350 miljonit dollarit miljardi dollari suurusest abipaketist, mille Thbilisi peaks kätte saama kolme aasta jooksul, teatas täna Gruusia rahandusministeerium.

Ministeeriumi pressiesindaja sõnul jõuti selles kokkuleppele Gruusia rahandusministri Kahha Baindurašvili käimasoleva Ühendriikide-visiidi ajal.

«Minister on juba kohtunud välis- ja rahandusministeeriumi ning USA rahvusvahelise arenguabi agentuuri (USAID) esindajatega, kellega arutati juba eraldatud Ühendriikide raha kasutamist ning ka tulevasi projekte,» ütles ministeeriumi esindaja.

Ta märkis, et Baindurašvilil seisavad Ameerikas ees kõnelused ka Maailmapanga, Rahvusvahelise Valuutafondi ja doonororganisatsioonide esindajatega.

Mullu 22. oktoobril langetasid doonorriigid Brüsselis otsuse abistada Gruusiat 4,5 miljardi dollariga, millest USA osa moodustas üks miljard. Neljasajast miljonist, mis Ühendriigid praeguseks Gruusiale on eraldanud, läks suurem osa eelarve toetuseks, aga ka humanitaarabiprojektide, teede ja infrastruktuuri taastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles