Merkeli populaarsusreiting kerkis rekordkõrgele

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel jagab autogramme 25. juulil enne Bayreuthi ooperifestivali avalööki, milleks tänavu oli Richard Wagneri    «Lendav hollandlane».
Angela Merkel jagab autogramme 25. juulil enne Bayreuthi ooperifestivali avalööki, milleks tänavu oli Richard Wagneri «Lendav hollandlane». Foto: SCANPIX

Saksa kantsleri Angela Merkeli populaarsusreiting kerkis rekordkõrgele, viimase küsitluse järgi on tema tööga rahul 68 protsenti elanikkonnast.

Mitut tema valitsuse ministrit saadab samuti edu. Rahandusministri Wolfgang Schäuble tegevusega on rahul 64 ja kaitseministri Thomas de Maizière’i tööga 60 protsenti küsitletutest, vahendas avalik-õiguslik telekanal ARD uuringufirma Forsa läbiviidud uuringut.

Kõige madalam ehk 16 protsenti oli toetus majandusministrile Philipp Röslerile.

Kõige olulisemaks küsimuseks sakslaste jaoks on praegu eurotsooni raputav majanduskriis. Absoluutne enamus leiab, et kantsler Merkel on raske majandusolukorraga edukalt hakkama saanud. 70 protsenti on veendunud, et ta kontrollib euroala päästmist.

Merkeli tegevusega on lisaks CDU/CSU (Kristlik-Demokraatlik Liit/Kristlik) bloki poolehoidjatele rahul ka opositsionäärid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles