USA: bin Ladeni tabamist kirjeldav raamat sisaldab riigisaladusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise Navy SEALi liikme raamat «No Easy Day» poelettidel.
Endise Navy SEALi liikme raamat «No Easy Day» poelettidel. Foto: SCANPIX

USA kaitseministeerium teatas teisipäeval, et endise eriüksuslase raamat operatsioonist, mis viis terrorivõrgustiku Al-Qaeda juhi Osama bin Ladeni tapmiseni 2011. aasta mais, sisaldab salastatud informatsiooni.

«Meie arvates on selles raamatus salastatud informatsiooni,» ütles Pentagoni kõneisik George Little oressikonverentsil.

Vastates küsimusele, kas USA valitsus astub õiguslikke samme autori vastu, ütles Little, et ametnikud kaaluvad kõiki õiguslikke variante.

USA kaitseministeerium oli juba varem ähvardanud astuda samme seoses raamatuga «No Easy Day», mis jõudis müügile teisipäeval. Ametnikud pole aga soostunud ütlema, kas raamatus on avalikustanud riigisaladusi.

Little rõhutas pressikonverentsil Pentagoni seisukohta, et raamatu autor on rikkunud leppeid, mis ta teenistuses olles allkirjastas.

Endine Navy SEALi liige kirjutas «No Easy Day» pseudonüümi Mark Owen all, kuid meedia andmetel on tegemist Matt Bissonnette'iga.

Autor kirjeldab raamatus oma rolli eriüksuse operatsioonis bin Ladeni redupaiga vastu Pakistanis, samuti teisi operatsioone Iraagis ja Afganistanis oma 14 aastat kestnud teenistuse jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles