Gruusia võimud vahistasid väidetavalt ligi kümme opositsioonipoliitikut

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nino Burdžanadze.
Nino Burdžanadze. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia ühe suurima opositsioonipartei esinaise ja eksspiikri Nino Burdžanadze kinnitusel vahistati ööl vastu tänast üheksa Demokraatliku Liikumise - Ühtne Gruusia opositsioonipoliitikut.


Väidetavalt vahistasid võimud hommikul erakonna Bathumi osakonna juhi Zurab Avaliani ja kaks tema kaastöötajat, vahendas civil.ge.

Gruusia siseministeerium pole ametlikku avaldust veel teinud, kuid Demokraatliku Liikumise - Ühtse Gruusia teatel süüdistatakse vahistatuid arvatavasti ebaseaduslikus relvade omamises. Opositsioonierakonna aktivistide väitel sokutas tulirelvad meeste kodudesse aga politsei.

Erakonna teatel pidas politsei pealinnas Thbilisis kinni veel viis erakonna noorteliikumise liiget ja lisaks neile ka Burdžanadze abikaasa Badri Bitsadze autojuhi Mamuka Šengelia.

«Gruusia valitsus kasutab oma poliitiliste vastastega võitlemisel ebaseaduslikke ja häbiväärseid meetodeid,» seisis partei avalduses. «Politseirežiim on alustanud täiemõõdulist rünnakut Demokraatliku Liikumise - Ühtse Gruusia vastu.»

«Ma olen sellest [poliitilistest repressioonidest] teavitanud Thbilisis resideeruvaid välisdiplomaate,» lisas Burdžanadze, kes nimetas võimude alustatud kampaaniat «terroriks».

Möödunud aasta oktoobris piirivalveülema ametist lahkuma sunnitud Bitsadze väitel helistas talle mõni päev tagasi siseminister Vano Merabišvili, kes soovitas tal riigist lahkuda, sest väidetavalt on president Mihhail Saakašvili andnud käsu Bitsadze vahistada.

Pinged opositsiooni ja valitsuse vahel on viimasel ajal kasvanud, sest opositsioon plaanib 9. aprill Thbilisis korraldada suure protestiaktsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles