Gruusia opositsionääre kahtlustatakse riigipöörde kavandamises

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pinged Gruusia opositsiooni ja valitsuse vahel on viimasel ajal kasvanud.
Pinged Gruusia opositsiooni ja valitsuse vahel on viimasel ajal kasvanud. Foto: AFP / Scanpix

Gruusia politsei sõnul lasub sel nädal vahistatud kahel opositsionääril kahtlustus riigivastases tegevuses ja provokatsioonide kavandamises.


Politsei sõnul üritasid rahvaliikumisse Gruusia Päästmine kuuluvad kaks meest, Malhaz Gvelukašvili ja Laša Tšhenkeli, hankida ebaseaduslikult relvi, mida soovisid kasutada 9. aprillil toimuval opositsiooni suurmeeleavaldusel, vahendas AFP.

Politsei avalikustas videosalvestise, kus kaks meest üritasid relvamüüjaks maskeerunud korrakaitsetöötajalt osta automaatrelvi. Lisaks avalikustati helisalvestis, kus üks vahistatu räägib kavast hõivata kümnete teiste kaaslastega avalikke hooneid, muu hulgas ka Thbilisi teletorni ja kinnitab, et on relvade soetamiseks saanud raha välismaalt.

Gruusia siseministeeriumi teatel on neil veel salvestatud süütõendeid, mis tehakse avalikuks hiljemalt 25. märtsiks, teatas civil.ge.

«Me oleme uurimise algusjärgus ja ei saa teha mingeid järeldusi,» ütles Gruusia siseministeeriumi esindaja Šota Utiašvili ajakirjanikele ja kinnitas, et mehi ei vahistatud poliitilistel põhjustel.

«Meile teadaolevatel andmetel pole need kaks isikud seotud ühegi tuntud Gruusia poliitilise erakonnaga,» täpsustas Utiašvili.

Sisesministeeriumi esindaja kinnitas, et uurimine pole seotud Gruusia peamise opositsioonierakonna Demokraatlik Liikumine - Ühtne Gruusia üheksa liikme vahistamisega. Opositsioonipoliitikud peeti kinni esmaspäeval väidetavalt ebaseaduslike relvade omamise tõttu.

Demokraatliku Liikumise - Ühtne Gruusia esinaine ja eksspiiker Nino Burdžanadze sõnul üritavad Gruusia võimud nurjata opositsioonijõudude kava korraldada 9. aprillil valitsusevastast protestiaktsiooni.

Mõned opositsioonipoliitikud tõmbavad paralleele 2007. aasta novembris toimunud sündmustega, kui mitu päeva väldanud massiaktsioonid lõpuks jõuga laiali aeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles