New Yorgil võib ees olla päevi kestev kaos

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Supertormiks ristitud Sandy laastatud New Yorgis on hukkunud vähemalt kümme inimest, linna ähvardab päevi kestev kaos.


Orkaani tõusuvesi põhjustas plahvatuse elektrijaamas, Queensi linnaosas on tulekahjus hävinud kümneid elumaju ning suurhaigla pidi tormi kõrghetkel evakueerima üle kahesaja patsiendi. New Yorgi metroo ja bussiliiklus seisab kolmandat päeva, sadu tuhandeid majapidamisi ootab kuni nädal ilma elektrita.

Teist päeva on suletud New Yorgi börs.

Katastroof nõudis New Yorgis vähemalt kümme ohvrit, kuid hukkunute arv võib tõusta, ütles linnapea Michael Bloomberg.

Queensi Breezy Pointi piirkonnas puhkenud suurpõlengus hävis umbes 50 hoonet, tuletõrjujad tõid päästepaatidega ära 25 tulelõksu jäänud inimest.

New Yorgis on elektrita ligi 500 000 majapidamist, neist 193 000-s põhjustas katkestuse plahvatus Manhattani alajaamas.

«Ärge olge üllatunud, kui elektri tagasisaamiseks kulub terve nädal,» hoiatas energiafirma Con Edison esindaja Alfonso Quiroz.

Paljud tänavad on mahalangenud puudest tõkestatud, maanteetunnelid on endiselt üle ujutatud ja Manhattani sildadel on liiklus avatud vaid päästeteenistusele. Mõnes metroojaamas ulatub vesi üle platvormi ja on arvata, et metrooliikluse täielikuks taastamiseks kulub mitu päeva.

New Yorgi transpordivalitsuse juhi Joseph Lhota sõnul pole linna 108-aastane metroo näinud eales säärast katastroofi kui eile öösel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles