Politsei: Lätis tegutseb 26 organiseeritud kuritegelikku rühmitust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti politsei.
Läti politsei. Foto: SCANPIX

Lätis tegutsevad 26 organiseeritud kuritegeliku rühmituse liikmed, kes sooritavad mitmesuguseid kuritegusid, ütles Läti parlamendi kaitse-, sise- ja korruptsioonitõrjekomisjoni esimees Ainars Latkovskis kolmapäeval BNSile.

Seim kuulas kolmapäeval ära korrakaitseametnike raporti salakaubanduse vastase võitluse probleemidest ja saavutustest.

Politsei ei esitanud kuritegelike rühmituste kohta rohkem andmeid, kuid Latkovskise sõnul ei piisa nende likvideerimiseks «märulifilmilikest vahistamistest».

«Nad tuleb teolt tabada, aga sugugi kõik nad ei ole suured ja muljetavaldavad mafioosod. Tegemist on 26 kurjategijate rühmitusega, mille liikmete hulgas on Läti kodanikke. Väga hästi võib olla ka mõni Venemaal baseeruv grupp, mille mõned liikmed elavad ja sooritavad kuritegusid Lätis,» rääkis ta.

Parlamendikomitee leidis, et see aasta on olnud õiguskatiseorganite jaoks organiseeritud kuritegeuvuse vastase võitluse seisukohast parem kui eelmine. Nii näiteks on konfiskeeritud kaks korda rohkem ebaseaduslikku alkoholi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles