Filipiinide president eirab avalikku üleskutset suitsetamine lõpetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benigno Aquino.
Benigno Aquino. Foto: SCANPIX

Filipiinide president Benigno Aquino ei jäta suitsetamist maha hoolimata riigi kõrgeima tervishoiuameti avalikust üleskutsest rahvale head eeskuju näidata, teatas presidendi pressiesindaja täna.

Arstide liit soovitas Aquinol suitsetamisest loobuda, sest märkas, et president köhib sageli, seletas pressiesindaja Edwin Lacierda riigiraadios. Tema sõnul ei ole köha, mida pandi tähele hiljutiste ametlike visiitide ajal Austraalias ja Uus-Meremaal, tingitud suitsetamisest, vaid hoopis õietolmuallergiast.

«Praegu on see üks asi, mis aitab tal stressist vabaneda. Nii et las president vaatab ise, kuidas kõige parem on. Ta teab, mis on tähtis,» ütles Lacierda.

Aquino (52) jättis 16. novembril kehva tervise tõttu ära kohtumise Manilasse saabunud Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juhi Christine Lagarde'iga. Järgmisel päeval sõitis president aga külmetusest hoolimata Kambodžasse piirkondlikule tippkohtumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles