Paavst andis oma endisele ülemteenrile armu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI andis armuandmisest oma endisele ülemteenrile Paolo Gabrielele (paremal) teada teda täna Vatikani vanglas külastades.
Paavst Benedictus XVI andis armuandmisest oma endisele ülemteenrile Paolo Gabrielele (paremal) teada teda täna Vatikani vanglas külastades. Foto: SCANPIX

Paavst Benedictus XVI andis jõulude puhul armu oma endisele ülemteenrile, kes varastas tema eradokumente ja lekitas need ajakirjanikule.

Paavsti endine ülemteener Paolo Gabriele mõisteti salajaste dokumentide varastamise eest 18 kuuks vangi.

Vatikani teatel külastas paavst täna Gabrielet Vatikani politseikasarmus, teavitas teda armuandmisest ja Gabriele lasti vabaks.

Gabriele on tunnistanud, et soovis dokumente lekitades «juurida katoliku kiriku südamest välja kurjust ja korruptsiooni», kuna tema sõnul ei informeeritud 85-aastast kirikupead kõigest vajalikul määral ning temaga võidi isegi «manipuleerida».

Gabriele on kogu täiskasvanuelu Vatikanis teenrina töötanud, alustades riigisekretariaadis koristajana. Ta on üks 594 Vatikani kodanikust ja temast sai paavsti ülemteener 2006. aastal.

Lekitatud kirjad on huvitavaks pilguheiduks Püha Tooli toimimisesse. Nende seas on ka kiri endiselt Vatikani kõrgelt ametnikult, kes enda sõnul oli sunnitud pettusega võitlemise tõttu tagasi astuma.

Skandaal on Vatikanile piinlikkust valmistanud, kuid pigem nende lekitamise kerguse kui dokumentide sisu pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles