Röövitud soomlaste eest nõutakse viis miljonit eurot

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni sõdurid pealinnas Sanaas.
Jeemeni sõdurid pealinnas Sanaas. Foto: SCANPIX

Läinud nädala reedel Jeemenis röövitud kahe soomlase ja austerlase vabastamise eest nõuavad röövijad seitse miljonit dollarit ehk umbes viis miljonit eurot.

Lunaraha suuruse avalikustas kohalik väljaanne Yemen Post, mille andmetel soovivad pantvangistajad ka oma vangistatud kaaslaste vabastamist. Küll aga lükkas YLEga rääkinud sama väljaande peatoimetaja Hakim Al-Masmari ümber varem meedias ilmunud väite, nagu oleks pantvangistajad seotud terrorivõrgustikuga Al-Qaeda.

«Meil on infot, et hõimurühmitus hoiab pantvangis kolme lääneriikide kodanikku ja nad küsivad lunaraha,» kinnitas ka anonüümseks jääda soovinud Jeemeni siseministeeriumi esindaja uudisteagentuurile Reuters.  

Soome välisministeerium pole lunarahanõuet siiani kommenteerinud, kuid ööl vastu pühapäeva saadeti Jeemenisse Soome diplomaat, kelle sõnul on pantvangide vabastamiseks alustatud julgeolekuoperatsiooni.

Al-Masmari viitas kohalikele valitsusallikatele, kelle sõnul hoitakse pantvange pealinna Sanaa lähedal ning nendega on kõik korras. Tema sõnul on ka kohalikud hõimud avaldanud valmidust teha võimudega röövijate leidmiseks koostööd. 

Reutersi andmetel hoitakse pantvange Khawlani linnas, mis asub pealinnast Sanaast paarikümne kilomeetri kaugusel idas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles