Rogozin kritiseeris Mistrali-tehingut

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopterikandja Mistral mereväebaasis  Toulonis.
Kopterikandja Mistral mereväebaasis Toulonis. Foto: SCANPIX

Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin kritiseeris Prantsuse kopterikandja Mistral ostulepingut.

«Väga imelik, et meie laiuskraadil ostetakse dessandiks laevu, mida vähem kui 7-kraadise õhutemperatuuri puhul kasutada ei saa,» ütles Rogozin sõjateaduste akadeemias, vahendas RIA Novosti.

Kauglendudeks mõeldud kompleksidest rääkides ütles ta, et praegu alustatakse perspektiivse kauglendude lennukompleksi ehk PAK DA planeerimist. See põhineb erinevatel tehnilistel lahendustel, mis võimaldavad taastada pikamaalende sooritavate lennukite reitingut, lisas ta.

Ajaleht Vzgljad oli varem kirjutanud, et kaitseministeeriumi uus juhtkond otsustas loobuda optsiooni allkirjastamisest, mis oleks näinud ette kahe Mistral-tüüpi laeva ehitamist Venemaal.

Varsti pärast seda lükkas kaitseministri asetäitja Juri Borissov need väited tagasi ja kinnitas, et ministeeriumi uus juhtkond pole kolmanda ja neljanda Mistral-tüüpi laeva osas sellist otsust langetanud.

24. jaanuaril rääkis valitsuse sõja-tööstuskomisjoni aseesimees Ivan Hartšenko, et plaan hakata ehitama kolmandat ja neljandat Mistrali Venemaal lükkub edasi 2016. aastase.

Varasema leppe järgi ostab Venemaa Prantsusmaalt kaks kopterikandjat, mille kogumaksumus ületab miljardi euro piiri. Lisaks sõlmiti optsioon kahe sarnase laeva ehitamise kohta Venemaal.

Otse ostetavate laevade nimeks saavad Vladivostok ja Sevastopol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles